Coadă la debranşări. Până pe 14 august se mai pot depune cereri la Apaterm

Data publicării:
oameni la debransari

De frica facturilor mari la căldură pe timp de iarnă, gălăţenii renunţă la serviciile societăţii locale de distribuţie a agentului termic.

Până în acest moment, au fost depuse aproape 800 de cereri de debranşare de la sistemul centralizat.

"Nu mai am cu ce plăti, plătesc nişte bani în plus. Mi-au pus repartitoare degeaba. Am plătit intr-o lună 2,5 milioane lei şi nu îmi convine la o pensie de 6 milioane" a spus un gălăţean.

"Am rămas foarte puţini pe scară, pe colana mea nu mai e nimeni. Şi toate minusurile le plătesc cei 5-6 locatari care se încălzesc la stat" a declarat alt localnic.

Gălăţenii care locuiesc în blocuri cu datorii şi nu au achitat luna trecută niciun leu la întreţinere nu se pot debranşa. Sunt 16 asociaţii de proprietari în această situaţie.

Mihai Costache, purtător de cuvânt SC Apaterm: "Până când banii pe care i-au achitat la asociaţie nu ajung la Apaterm nu au cum să fie cu plata la zi. Şi nu se pot debranşa. Nu se eliberează aviz".

Nici gălăţenii care locuiesc în zonele unde s-au făcut modernizări la punctele de termoficare ale Apaterm nu pot solicita debranşarea. Aceasta decizie a fost luată de consilierii locali în urmă cu câţiva ani.

Mihai Costache, purtător de cuvânt SC Apaterm: "Ştiu că sunt 19.000 de apartamente în aceste zone unitare".

Pentru a se debranşa, gălăţenii trebuie să plătească între 600 şi 700 de lei pentru proiectul tehnic şi deconectarea propriu-zisă.

Locatarii care se debranşează fără acordul Apaterm, riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Din 716 asociaţii de proprietari existente în Galaţi, 697 sunt, în prezent, branşate la sistemul centralizat de încălzire.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri