Sari la conținut

Confruntarea roboților Lego

Ştefan are 10 ani şi este pasionat de construcţiile lego de doi ani. Îşi doreşte ca în viitor să poată construi un robot cu formă umanoidă.

Ştefan Măcrineau, concurent: "Îmi plac foarte mult aceşti roboţi şi îmi doresc să fac cât mai mulţi. Pe viitor mi-aş dori să construiesc un robot în formă de om...ca de exemplu să mă ajute la casă, la teme".

Mihaela Măcrineanu, mama lui Ştefan: "Emoţii imense. Noi îi sprijinim pe copii noştri şi ne dorim foarte mult să fie fericiţi".

Alexandru a participat la concurs cu un roboţel căutător de comori. Primele piese de lego le-a primit anul trecut de Crăciun, atunci când a descoperit pasiunea pentru astfel de construcţii.

Alexandru Câmpeanu, concurent: "Am început să-l construiesc, mai cădeau piese, se mai stricau, dar până la urmă am reuşit să-l fac".

Vedeta competiţiei la proba de creativitate a fost Dendro Robotul, o construcţie exploatoare care ajută omul să se deplaseze în medii periculoase.

"Robotul este folosit pentru parcurgerea unui traseu periculos într-o mină. În momentul în care sesizează cu există pericol de explozie, se întoarce ridică scutul şi apără omul" spune creatorul lui.

Dendro Robotul a fost creat de trei liceeni, membri ai Centrului de Excelenţă în Robotică din Focşani.

Anca Suliman, concurentă: "Aşa ceva nu se învaţă la şcoală, noi a trebuit să învăţăm siguri. Dar pentru că ne place ne-am dedicat timpul şi astfel a ieşit produsul final".

Luigi Mistodie, organizator Facultatea de Inginerie Galaţi: "Anul acesta faţa internaţioanală este în Qatar iar tematica este produsă de ţara respectivă şi avem căutătorii de perle pentru copiii micuţi, descoperitorii de comori pentru standard doi, cei din clasele 5 -8, iar pentru cei mari mari roboţi explorer".

Câștigătorii de la Galaţi vor participa săptămâna viitoare la competiţia națională de la Bucureşti. Olimpiada mondială va avea loc în Qatar, în luna noimebrie.

Reporter: Cornelia Mazilu

Operator: Gelu Mormoc

Pe aceeași temă