Sari la conținut

Copil bătut de tată

Agresiunea s-a petrecut sâmbătă seara, când băiatul a fost bătut atât de tare încât mama sa a sunat la 112 şi a cerut ajutorul medicilor.

Femeia nu a vrut să povestească ce a stârnit furia bărbatului, însă a precizat că nu este prima dată când copilul este bătut de tatăl său. De data aceasta, corecţia a fost atât de gravă, încât medici au decis să-l interneze.

dr. Geta Badiu - director medical Spitalul de Urgenţă pentru Copii: "Este vorba despre un copil de 11 ani, care a suferit un traumatism abdominal prin agresiune, fără modificări deocamdată la investigaţiile biologice şi paraclinice. Putea să-l lovească inclusiv cu palma sau cu pumnul".

Cristina Tatulici - purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui conflict în familie prin intermediul 112, şi în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe".

Inspectorii de la Protecţia Copilului au început şi ei o anchetă.

Nicoleta Ioviţă - purtător de cuvânt DGASPC Galaţi: "Principala noastră măsură va fi să scoatem pentru o perioadă copilul din acel mediu. Să consiliem şi să negociem situaţia familială, să vedem dacă o putem remedia. În ultimă instanţă se va lua o măsură de plasament, dacă se va ajunge până acolo".

Băiatul în vârstă de 11 ani va mai rămâne în spital câteva zile sub supravegherea medicilor. Doctorii vor să afle, în urma investigaţiilor, dacă băiatul are leziuni interne.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă