Evacuare cu scandal

Data publicării:
evacuare scandal

Instanţa a dispus evacuarea din cauza neplăţii chiriei timp de mai mulţi ani. Cei vizaţi, membrii CNSLR Frăţia susţin că măsura este ilegală şi abuzivă. Dar recunosc că nu au plătit chirie nimănui.

Cosmin Apostol - vicepreşedinte CNSLR Frăţia Galaţi: "Nu am plătit chirie pentru că nu ni s-a tăiat nicio factură, neavând contract cu primăria. Ne-am mutat aici pentru că înainte de 90 sindicatelor li s-a sediu aici. IJGCL-ul era".

Între primărie şi sindicalişti există un contract de chirie încă din anul 1990. Iar valoarea lui este de 1 leu pe metrul pătrat.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Valoarea contractului lunar era de 337 de lei. Mai mult decât atât, spaţiile pe care le-au închiriat cu un leu pe mp de la primărie le-au subînchiriat mai departe unor activităţi profitabile cu sume cuprinse între 6 şi 12 euro pe mp".

În aceeaşi clădire, care este şi monument istoric, îşi desfăşurau ctivitatea alte câteva asociaţii: Sindicatul Sind, Asociaţia de producători Lotca, Asociaţia Renaşerea Pensionarilor şi Asociaţia Smurd Galaţi. Cu toţii plăteau chirie către CNSLR Frăţia.

Petre Amzu - preşedinte Asociaţia Renaşterea Pensionarilor: "Am plătit şi 170 şi 200 şi 300 de lei pe lună. Celor de la CNSLR Frăţia, pentru 11 metri. Acum sunteţi evacuaţi şi avem plătit până la sfârşitul lunii".

Când atmosfera s-a liniştit în clădire, executorul judecătoresc a pus în aplicare decizia instanţei.

Ştefan Postelnicu - executor judecătoresc: "Hotărârea nu este irevocabilă. Doar executorie până la un termen. Asta nu înţeleg ei. Nu putem să aşteptăm până la acel termen, este obligatoriu. Este dreptul creditorului de a cere executarea."

Membrii CNSLR Frăţia susţin că au făcut recurs la decizia instanţei şi urmează să se judece. Până la o decizie irevocabilă, clădirea a fost golită.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri