Explozie într-un bloc din Micro 18

Data publicării:
explozie blocc

Explozia s-a produs luni seară la ora 20.00. Apartamentul de la etajul şase al unui bloc turn din cartierul Micro 18 a fost distrus complet. Uşa de la intrare, pereţii din interior şi mai ales balconul sunt grav avariate.

Vasile Mihalea - locatar: "Toată presiunea care s-a format din baie a luat-o de-a lungul holului şi a ieşit pe balcon afară".

Speriaţi de zgomotul puternic locatarii au ieşit în faţa blocului. Câţiva dintre ei şi-au găsit maşinile distruse. Bucăţi de metal de la balcon au sărit la aproape 20 de metri de bloc.

Ioan Solomon - locatar: "N-a afost afectată partea din faţă, mai mult partea din spate. Caroseria şi luneta din spate".

Apostol Cristea - locatar: "Am descoperit pagubele. Parbrizul şi partea de deasupra a maşinii, plafoniera sunt distruse. Am asigurarea obligatorie. Mai departe nu am".

În urma primelor cercetări pompierii au stabilit că de vină este boilerul electric din baie. Termostatul s-a blocat, iar vasul cu apă fierbinte a explodat.

Eugen Chiriţă - purtător de cuvânt ISU Galaţi: "A fost pur şi simplu o locomotivă, un cazan cu abur. A aruncat geamurile de la tot apartamentul. S-au produs distrugeri în interior, aproape toate uşile s-au spart. Chiar şi structural cumva, un perete despărţitor".

La faţa locului a venit şi prefectul Galaţiului. Balconul, care a fost cel mai grav afectat, se putea prăbuşi în orice moment.

Dorin Otrocol - prefectul judeţului Galaţi: "Sunt pompierii şi colegii de la poliţie, iau toate măsurile. Eu anunţ acum Inspecţia în Construcţii să vină".

Alimentarea cu gaze a fost oprită în bloc iar intrarea în imobil a fost împrejmuită de poliţişti. Proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia era acasă dar, din fericire, se afla într-o altă cameră şi nu a fost rănit.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri