Sari la conținut

Feribot construit la Galaţi pentru Canada

Vasul botezat "Legionarul" are o lungime de 80 de metri şi va asigura transportul persoanelor şi autovehiculelor între Insula Bell şi Portugal Cove, de pe coasta de est a Canadei.

David Brazil, Ministrul Transporturilor Pronvincia Newfoundland şi Labrador: "Avem o flotă foarte veche care să deservească transportul locuitorilor din provincie către continent. Feribotul acesta va schimba lucrurile. Le va oferi şansa oamenilor să ajungă la locul de muncă, la consultaţiile medicale şi la şcoală".

Capacitatea maximă de transport pentru acest feribot este de 200 de pasageri şi 65 de autovehicule. El va avea o impotanţă majoră şi pentru turismul din zonă.

David Brazil, Ministrul Transporturilor Pronvincia Newfoundland şi Labrador: "Acest feribot va realiza zilnic 21 de curse. Peste 500.000 de mii de persoane vor călători anual cu acest feribot".

Tot pentru Guvernul Canadian, Şantierul Naval din Galaţi a lansat în luna martie un alt feribot, care asigură transportul pentru alte insule.

La lansarea de miercuri a fost, însă, record de vizitatori. Aproape 500 de persoane au privit emoţionaţi întregul eveniment.

"A fost foarte frumos. A fost şi soţul la parâme, că e muncitor aici. Uitaţi, avem şi sfoară de la şoţ, amintire" spune o gălăţeancă.

"Foarte frumos, nu am văzut niciodată în viaţa mea" spune alt localnic.

La construcţia feribotului Legionnaire s-a lucrat peste un an.

Şantierul Naval Damen Galaţi are acum în lucru nave de tip offshore şi remorchere, iar următoarea lansare va fi chiar săptămâna viitoare.

Comenzile primite acoperă aproape integral activitatea în şantier şi în anul 2016.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Ionuţ Mocanu