Sari la conținut

Focar de infecţie la marginea oraşului 

Terenul de la marginea oraşului este împărţit între doi proprietari. Unul dintre ei este controversatul om de afaceri Cătălin Chelu.

Florin Giurgea, proprietar teren: "El este vecinul nostru, parcela trei, tarlaua 165 este a dânsului, 5.000 de metri".

Proprietarul terenului spune că a făcut nenumărate sesizări şi plângeri la Poliţie împotriva omului de afaceri, pe care îl acuză că a dispus depozitarea gunoiului în acea zonă.

Maria Giurgea, proprietar teren: "Nu am chef să plătesc ce au depozitat alţii, să fie clar. Platforma construită aici este ilegală. Domnul Cătălin Chelu a construit-o".

În urmă cu două luni, proprietarii au fotografiat camioane care descărcau gunoi pe terenul respectiv. Cu toate acestea, administratorul firmei care deţine maşinile neagă orice implicare.

"Nu ştiu dacă este adevărat. Până nu fac o expertiză şi eu, de unde să ştiu că este adevărat. Până la proba contrarie, nu este adevărat" a declarat administratorul firmei.

Şi patronii unui restaurant aflat în vecinătate sunt nemulţumiţi de rampa de gunoi apărută lângă ei.

Valerica Jugănaru, administrator restaurant: "Ne confruntăm cu cantităţi de gunoi impresionante, lucru care nu ne aduce decât şobolani, mizerie, boli".

Iulian Cozma, comisar şef Garda de Mediu Galaţi: "Acolo va trebui identificat proprietarul terenului. După identificarea acestuia se va notifica în vederea luării măsurii de salubrizare a terenului".

În caz contrar, proprietarii riscă amenzi usturătoare.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "În cazul în care nu pun în aplicare prevederile hotărârii de Consiliu Local 307, persoanele fizice sunt amendate, sumele merg de la 500 la 1.000 de lei, iar cele juridice de la 1.000 la 2.500 de lei".

Omul de afaceri Cătălin Chelu este dat în urmărire naţională, deoarece pe numele său există un mandat de executare a unei pedepse de şase ani cu închisoare.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă