Sari la conținut

FOTBAL. Oţelul se întoarce acasă

Daniel Florea - antrenor FC Oţelul: "Oţelul Galaţi e echipa Galaţiului, nu este echipa Sloboziei, nu e echipa de la Tulcea, noi suntem Oţelul Galaţi şi trebuie să jucăm în Galaţi".

Foarte probabil, Oţelul va împărţi arena care îi poartă numele cu Metalosport Galaţi.

Deşi a anuţat Federaţia că va juca meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Dunărea, conducerea grupării de liga a III-a va face demersuri pe lângă şefii ArcelorMittal pentru a închiria stadionul Oţelul în aceleaşi condiţii ca şi divizionara secundă, adică doar pentru meciurile oficiale.

Dorin Butunoiu - preşedinte Metalosport: "O să încercăm să facem demersuri să închiriem stadionul Oţelul pentru a juca pe Oţelul. Dacă se poate, o să ne disputăm meciurile acolo".

Cele două grupări gălăţene s-au arătat dispuse să împartă gazonul de pe stadionul Oţelul.

Cristi Munteanu - director sportiv FC Oţelul: "Pe noi nu ne deranjează. Din contră. Ne bucurăm că mai e o echipă în Galaţi. Din păcate, un oraş ca Galaţiul are doar două echipe: una în liga a II-a şi una în liga a III-a".

Metalosport va disputa meciurile din liga a treia vinerea după-amiază, în vreme ce Oţelul va juca sâmbăta dimineaţă. În cazul în care ambele grupări vor fi primite pe stadionul Oţelul, se vor face demersuri ca cele două echipe să fie programate, în aceeaşi etapă, una în deplasare şi una pe teren propriu. În caz contrar, deşi joacă în ligi şi în zile diferite, gazonul de pe stadionul Oţelul ar putea avea de suferit.

reporter: Marius Ţuca
operator: Ionuţ Mocanu