Sari la conținut

Graba strică treaba la Brăila

Ana-Maria Dobre- reporter Digi24: "Singurul marcaj tactil pentru nevăzători din Brăila a fost distrus în urma activităților de deszăpezire, iar acolo unde încă mai există benzi de ghidare pentru nevăzători acestea sunt sub nămeți".

Asta au lăsat în urma lor muncitorii de la serviciul de salubritate al orașului Brăila după ce au deszăpezit pe repede înainte platoul pietonal de pe Esplanadă.

Conducerea societății de salubritate recunoaște că au fost presați de timp și că în ciuda eforturilor de a îndepărta gheața cu sare, rezultatul nu a fost cel așteptat.

George Voiculeț, director „Brai-cata" Brăila: "Vom merge să verificăm. Mulțumesc că ați venit și ne-ați atenționat și în funcție de asta vom vedea ce măsuri vom lua. Dacă am stricat ne asumăm".

Iuliana Neagu- director Direcția Programe Europene Brăila: "Acele plăcuțe cu bravuri din material sintetic pentru ghidarea persoanelor nevăzătoare au o valoare de 22.000 de lei conform situație de lucrări și se întind pe o distanță de 66 de metri liniari".

Elena Miuțescu este unul dintre cei 2.000 de brăileni care au probleme de vedere și figurează în documente cu handicap mediu. De aproape 50 de ani, vederea ei este limitată la un simplu baston după care se ghidează.

Elena Miuțescu: "Am găsit această bandă de trecere a nevăzătorului, această bandă trebuie refăcută pentru că s-a stricat și e importat pentru noi să ne putem orienta. Asta ne derutează și nu mai putem să ne orientăm".

Reabilitarea Esplanadei şi a zonei pietonale aferente a costat 14 milioane de lei, bani proveniți atât din fonduri europene cât și de la bugetul local.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David