Sari la conținut

În parc printre gropi

Parcul Cloşca este cel mai căutat loc pentru locuitorii din şase cartiere gălăţene. Din păcate, plimbarea în acest parc este umbrită de aspectul deteriorat al acestuia.

„Mici reparaţii ar trebui făcute. La început când a fost dat în folosinţă a arătat mai bine. S-a mai deterioarat oleacă pista pentru maşinuţe" a spus un gălăţean.

Bănci ruginite, gropi, alei fără dale. Toate se găsesc în Parcul Cloşca.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Un alt pericol pentru gălăţenii care vin să se plimbe în acest parc este reprezentat de această bucată de stâlp care se află chiar pe mijlocul aleii."

„Cu ochiul liber se vede că trebuiesc multe îmbunătăţiri pentru că numai trotuarul ăsta pe care îl vedeţi este periculos pentru copiii care merc cu biciclete, trotinete şi aşa mai departe" a spus un gălăţean.

„Pe unde mergem trebuie să ocolesc. De exemplu am venit cu trotineta şi trebuia să ocolească băiatul. Nu este voinţă, nu au copii. Dacă ar avea copii... Nici eu nu am dat atenţie la parcuri până când am avut copil. Când am avut copil am văzut că nu am unde să-l duc" a spus un gălăţean. 

Până anul acesta, parcul a aparţinut unei persoane fizice din Galaţi care nu s-a ocupat deloc de întreţinerea acestuia. Astfel, Primăria Galaţi a luat măsuri.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Anul acesta s-a decis rezilierea contractului de concesionare pentru că persoana respectivă nu şi-a respectat obligaţiile, iar parcul s-a deteriorat."

Din păcate doar atât au putut face autorităţile. Au în plan un proiect de modernizare, dar lipsesc banii. Obiectivul nu a fost bugetat anul acesta. Speranţe sunt abia în 2016.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „O investiţie majoră în reabilitarea şi modernizarea parcului se va face cel mai probabil la anul, conform studiului de fezabilitate pe care noi l-am făcut."

Sistemul de iluminat este primul lucru de care se vor ocupa autorităţile pentru că în acest moment este dezafectat în totalitate. Investiţia totală pentru modernizarea Parcului Cloşca se ridică la o valoare de peste 10 milioane de lei.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu