Sari la conținut

Încep reparațiile capitale la gropile din Brăila

Epopeea gropilor din asfalt este pe cale să se sfârșească la Brăila. Banii au venit, șantierele s-au redeschis, iar previziunile autorităților sunt optimiste.

Lucrările vor fi gata la sfârşitul acestui an, timp în care în orașul Brăila vor fi amenajate trei mari sensuri giratorii și se va turna covor asfaltic pe două mari artere din municipiu.

Aurel Simionescu - primarul municipiului Brăila: "Va fi covor asfaltic, nu vor fi niște reparații. Dincolo de asta vom avea și trei sensuri giratorii care vor fluidiza traficul pe Calea Călărașilor și lucrarea este ceva mai complicată".

În acest an, nici primarii din județ nu duc lipsă de bani pentru investiții. Consiliul Judeţean Brăila a aprobat, recent, cofinanţarea mai multor proiecte propuse de 16 unităţi administrativ teritoriale unde se vor duce peste 12 milioane de lei.

Cu aceşti bani vor fi reabilitate drumuri, clădiri şi sistemele de iluminat stradal. De aemenea, vor fi construite dispensare și baze sportive.

Emilian Dumitriu - vicepreședinte CJ Brăila"Primăriile au venit cu o serie de proiecte. S-a acordat 50 la sută din valoare. 50 a fost suportată de Consiliul Județean, 50 la sută suportată de beneficiari, respectiv UAT-urile din județ".

La nivelul judeţului Brăila sunt deschise, în diferite faze de lucrări, 50 de şantiere, majoritatea pe asfaltări de drumuri judeţene, comunale şi străzi, în valoare totală de aproape 393 milioane lei.

La nivel de municipiu sunt începute două mari proiecte de investiții de insfrastructură, pentru care Guvernul mai are de alocat o singură tranșă de aproximativ 2 milioane de lei.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David