Sari la conținut

Intrare în oraş cu denivelări

Porţiunea respectivă, în lungime de aproape 100 de metri, a fost peticită în urmă cu aproape două luni, însă şoferii spun că lucrarea este de mântuială, iar după câteva ploi mai însemnate plombele din asfalt vor ceda.

"Mai trebuie reparat puţin, nu mult. Ca orice peticeală, când rezistă, după aia va trebui făcut din nou drumul" spune un şofer.

"Aşa e în România, mâine cade jos. Acum la prima ploaie, obligat zboară" declară alt conducător auto.

Pentru a nu risca să-şi strice maşinile, şoferii sunt nevoiţi să încetinească şi să ocolească porţiunile de asfalt deteriorate.

"Ca de obicei, o cârpeală. Cum se face la noi la români şi mai ales la Galaţi. Ne stricăm maşinile, normal" spune supărat alt şofer.

Deşi ştiu care este starea drumului, autorităţile recunosc cu seninătate că nu au, deocamdată, un proiect pentru reabilitarea segmentului de şosea.

Aurel Vlaicu, city manager Primăria Galaţi: "Anul acesta a fost sau se va finaliza proiectul tehnic, studiile de fezabilitate şi anul viitor vor fi bugetate. Trebuie să dăm drumul la acest studiu care va stabili exact împreună cu proiectanţii ce înseamnă aceste costuri".

Situaţia este cu atât mai revoltătoare cu cât drumul european de la Vamă până la intrarea în oraş este foarte bun.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Pe aceeași temă