Nereguli în pieţele din Brăila

Data publicării:
control piataa

Carne, legume, fructe, ouă şi produse lactate. Nimic nu le-a scăpat oamenilor legii care au verificat marfa expusă în magazine și în piețele-agroalimentare din Brăila.

"Cum să-mi ia marfa dacă toate actele sunt în regulă? Este autorizația plătită, cântarul e verificat. Eu nu iau nicio fructă, să le ia ei. Eu nu am ce să fac cu ele pentru că trebuie să vând, să scoatem mâncarea. Păi, după ce mâncăm? Păi da se poate așa ceva?" spune un vânzător de fructe.

Nereguli la tot pasul. Asta au găsit polițiștii brăileni care au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 140.000 de lei, şi au întocmit 10 dosare penale.

De asemenea, au fost confiscate peste două tone de legume, produse de panificaţie, ouă, aproape 100 de kg de produse alimentare, 30 litri de alcool şi băuturi răcoritoare şi 40 de kg de carne de vită şi miel.

Valoare mărfii confiscate este de 6.500 de lei, pentru care comercianţii nu aveau acte de provenienţă sau produsele nu erau conforme cu standardele în vigoare.

Jenel Șogor-purtător de cuvânt IPJ Brăila: "La nivel național se desfășoară acțiuni de prevenire și combatere a infracțiunilor ilicite de comerț precum și combaterea evaziunii fiscale".

De acțiune au avut parte și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare care au efectuat, în paralel, 85 de controale, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

dr.Dragoș Frigioiu- purtător de cuvânt DSVSA Brăila: "Sancțiunile au fost date pentru manipulare neconformă, necorespunzătoare a produselor de origine animală și etichetare neconformă a produselor".

"Aceste controale ar trebui fie mai dese" spune un brăilean.

Acțiunile de control în piețele și magazinele din Brăila vor continua până în ajunul Paștelui.

Reporter: Ana-Maria Dobre

Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri