Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Data publicării:
descinderi pol frontiera

Anchetatorii spun că reţeaua de contrabandă a început să funcţioneze din luna mai a anului trecut.

În urma cercetărilor făcute de poliţiştii de frontieră şi procurorii serviciului teritorial Galaţi ai DIICOT s-a stabilit că membrii grupului infracţional au adus în România şi au reuşit să vândă până acum peste 300.000 de pachete de ţigări fabricate în Republica Moldova.

Ion Irimia - cms. Ion Irimia, Poliţia de Frontieră Galaţi: "Au fost ridicate un număr de peste 4.000 de pachete de ţigări, telefoane mobile şi sume importante. De asemeni, la sediul Poliţiei de Frontieră şi la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse pentru audieri un număr de 65 de persoane".

Persoanele suspecte sunt acuzate că introduceau ţigările în România prin diverse mijloace şi le depozitau în mai multe locaţii din Galaţi.

De aici, marfa de contrabandă era distribuită şi apoi vândută prin metode foarte bine puse la punct, întreaga reţea fiind formată din zeci de persoane.

Alexandra Potrivitu - avocat: "Cred că este vorba de contrabandă şi sunt multe persoane. Reprezint câteva, deocamdată nu se ştie dacă şi poliţişti de frontieră. Încă se desfăşoară activităţi". 

Până acum anchetatorii nu au oferit şi alte informaţii legate de modul de acţiune al contrabandiştilor, cercetările fiind în plină desfăşurare.

Reporter: Adrian Obreja, Tudor Neacşu
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri