Sari la conținut

Şcoală cu internet, dar toaletă în curte

Aproape 700 de micuţi au început noul an şcolar într-o clădire cu săli de curs moderne, laborator de informatică şi bibliotecă. Dacă la capitolul informaţie, şcoala stă bine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre sălile de baie. Pentru a ajunge la toaletă, micuţii sunt nevoiţi să iasă din şcoală, indiferent de vremea de afară.

"Pe timp de iarnă, copii ies înfierbântaţi din clase şi merg afară în frig. Este o problemă. Din punctul meu de vedere este o mare problemă. Igiena se pune pe primul loc" a spus nemulţumită o mămică.

"Nu au ce este mai important. Eu zic că important, mai ales pentru cei mici este, toaleta. Pentru ei este groaznic" a declarat alt părinte.

De teamă să nu răcească pe timp de iarnă, unii părinţi îşi sfătuiesc copiii să aştepte până ajung acasă pentru a folosi toaleta.

"Iarna, copiii se duc afară, ori se mai ţin, vin acasă, nu au ce să facă. Să iasă de la căldură şi să se ducă afară, transpiraţi, aleargă, automat că răcesc" a spus mămică.

Directorul şcolii recunoaşte că situaţia nu este tocmai plăcută, însă pune pe primul loc rezultatele elevilor, şi nu igiena.

Irina Teacă, director Şcoala Tuluceşti: "Şi copii şi cadrele didactice nu se descurcă prea bine cu toaleta în curte. La fel, promisiuni. Ori iarna este grea, suflă vântul, dar să spunem că asta nu este obiectivul major. Obiectivul major este învăţătura". 

Petrică Bratu, primar comuna Tuluceşti: "Toaleta are apă, în schimb este acest inconvenient că este afară şi nu este încălzită. Iarna este un pic mai greuţ. Avem toaletă şi în cadrul sălii de sport. Când este foarte frig ultilizăm acele toalete".

Autorităţile locale speră ca situaţia toaletei să se rezolve la anul, când vor accesa bani din fonduri europene.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă