Sari la conținut

Şedinţă cu scântei la Comisia de Dialog Social

Deşi această problemă nu era trecută pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor gălăţene nu au pierdut ocazia de a-şi spune oful la rubrica diverse.

dr. Valentin Boldea, reprezentant DSP Galaţi: „Am primit de la Ministerul Sănătăţii în cursul săptămânii trecute, o adresă prin care suntem informaţi că Consiliul Judeţului Galaţi face demersuri pentru preluarea sediului de la parterul Spitalului Judeţean."

Reprezentanţii Consiliului Judeţului spun că spaţiul în care-şi desfăşoară activitatea Direcţia de Sănătate Publică Galaţi ar fi util pentru alte compartimente ale Spitalului.

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: „Este o înghesuială de care mi-e jenă la Spitalul Judeţean. Obligaţia noastră este ca omul bolnav să aibă unde sta omeneşte. Nu spun civilizat. Omeneşte."

dr. Valentin Boldea, reprezentant DSP Galaţi: „Evacuarea noastră din acel sediu ar însemna bulversarea şi blocarea activităţii noastre ca şi instituţie, ceea ce ar putea duce la blocaje în sistemul de sănătate."

Toată discuţia a degenerat, însă, în momentul în care preşedintele CJ Galaţi a aruncat ironii la adresa rudelor doctorului Valentin Boldea.

dr. Valentin Boldea, reprezentant DSP Galaţi: „Mi-am spus un punct de vedere. Păstraţi-vă punctul de vedere pentru dumneavoastră. Legat de activitatea spitalului. Eu înţeleg că trebuie extinsă activitatea. Aveţi cuvântul retras. Vă rog doamnă."

Consiliul Judeţului vrea să preia spaţiul Direcţiei de Sănătate Publică din cadrul Spitalul Judeţean deoarece consideră că personalul acestei direcţii este puţin comparativ cu birourile în care-şi desfăşoară activitatea.

În acest moment, DSP Galaţi are trei puncte de lucru: la Spitalul Judeţean, pe strada Traian şi pe strada Roşiori.

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Ionuţ Mocanu