Weekend printre gunoaie

Data publicării:
gunoi

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi:Deşi locatarii din zonă au făcut sesizări de aproape o săptămână pentru ca acest gunoi să fie îndepărtat, abia luni şi-a făcut apariţia o maşină a Ecosalului."

Grămezi de gunoaie zăceau în spatele blocurilor din cartierul Ţiglina 1. Gălăţenii sunt indignaţi de nepăsarea autorităţilor şi spun că, acestea ies în faţă doar când sunt alegeri.

„Aceste echipe care se ocupă cu curăţenia în oraş trec de câte două ori pe ani. Primăvara şi toamna, când vin alegerile parlamentare, alegeri pentru preşedinte, atunci vin" a spus un gălăţean.

Gunoaiele erau aruncate şi pe stradă şi pe trotuare. Femeile de serviciu de la blocurile din zonă sunt singurele care au mai măturat în ultima vreme.

Maria Boca, femeie de serviciu:Am încercat să spun angajaţilor Ecosalului. Nu că şeful nu ne-a trimis, unde ne trimite acolo facem. Păi nu te trimite o dată, de două ori, o lună, două, trei, dar tot timpul numai noi."

Oamenii din zonă îi acuză pe cei de la Ecosal că ar fi curăţat o altă stradă, iar gunoaiele adunate au fost depozitate în spatele blocurilor. Dacă acest lucru va fi dovedit, vinovaţii vor suporta consecinţele.

Ionuţ Pucheanu, director general Ecosal Galaţi: „Pleacă de la mustrare, mustrare scrisă, reţinerea din salariu sau desfacerea contractului de muncă. O să vedem cam cât de gravă este situaţia şi în funcţie de asta o să analizăm într-o şedinţă viitoare şi vom lua măsurile care se impun."

Gălăţenii din zonă se plâng de faptul că se confruntă foarte des cu astfel de probleme.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri