Au crescut salariile în Iași, dar sunt tot sub media națională

Data publicării:
plasma stefana todica

Ultimele statistici arată că salariul mediu brut în Iași era, la sfârșitul lunii octombrie, 2.106 lei. Asta înseamnă o creştere de 6,6% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cât despre salariul mediu net, creşterea este de 5,8% şi are o valoare de 1.524 de lei. Majorările salariale din acest an au dus însă la o creştere a puterii de cumpărare de numai 3,9%.

Dintre domeniile care au cunoscut cea mai mare dezvoltare se numără agricultura, silvicultura şi pescuitul, cu 15,5% faţă de luna octombrie a  anului trecut. Urmează în clasament domeniul serviciilor, cu 7,9%. Industria şi construcţiilor au crescut, însă, cu doar 0,6%.

Vestea proasta este că Iaşiul se află în continuare sub media pe ţară în ceea ce priveşte câştigul salarial, care a fost mai mic cu 5,6%.

În creştere, însă a fost numărul de salariaţi. Au fost înregistrate aproape 147.500 de persoane în judeţul Iaşi. Numărul nu e cu mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt 700 de angajati în plus, ceea ce inseamna o creștere de 0,5%. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri