Sari la conținut

Ceremonie specială în Catedrala Catolică. 29 de tineri au deveni preoți în cadrul unei slujbe solemne

Părintele diacon Robert Bundea are 35 de ani şi până a ajunge să fie hirotonit a fost călugăr vreme de 14 ani. La 21 de ani i-a cunoscut pe Fraţii Franciscani Capucini din Oneşti, care l-au fermecat. "Mi-a plăcut modul lor simplu, pacea lor interioară. Pentru mine este o zi foarte importantă datorită faptului că îmi văd visul din copilărie împlinit," povesteşte tânărul. 

Alături de el, alţi 28 de diaconi au trecut printr-un ritual format din trei momente simbolice. "În aceste momente sunt cuprins de o emoţie deosebită. Îmi doresc şi îmi propun să fiu un slujitor bun şi un instrument pe măsura vocaţiei şi a sacramentului ce îl voi primi," povesteşte părinte diacon Liviu Neculai.

"În următoarele duminici vor celebra prima Sfântă Liturghie în satele natale, în localităţile de unde provin. E o sărbătoare deosebită pentru acele localităţi," a explicat preotul Cornel Cadar, cosilierul Episcopiei Iaşi.

După 1 august, cei 29 de noi preoţi vor primi din partea superiorilor numirile pentru locurile în care vor sluji. Unii vor rămâne în ţară, iar alţii vor sluji în străinătate.