Concurenţă mare pentru salarii mici. Cinci candidaţi pe loc în învăţământ pentru salarii de 800 de lei 

Data publicării:
concurenta titularizare

Învăţătorii cu experienţă spun că unica satisfacţie la care se pot aştepta cei nou veniţi la catedră este cea sufletească: "Dacă faci cu pasiune, ceea ce faci cred că e suficient. E adevărat că, de cele mai multe ori, nu e mulțumitoare satisfacția financiară însă găsim soluții."  

În total, în județul Iași, pentru concursul de titularizare s-au înscris la toate formele de învățământ 1.511 candidați pe 177 de posturi. "Salariul este același și la profesori și la învățători. În schimb, explicația - numărul mare de posturi titularizabile și atunci practic fiecare optează pentru un loc de muncă sigur," a spus Florica Leontieș, inspector Managementul Resurselor Umane IȘJ Iași.

Lupta sindicaliştilor din învăţământ pentru salarii mai mari se duce inclusiv în instanţă, însă, până acum, ei nu au obţinut nimic concret. "Statul român nu le oferă din păcate decât dreptul la muncă. Salarizarea nu ajunge nici măcar pentru a îndeplini condițiile minimale de viață," a declarat Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași.

Dascălii sunt acum evaluaţi direct la catedră urmând ca, luna viitoare, să susţină probele scrie. Rezultatele vor fi afişate pe 25 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri