Deputatul Anghel Stanciu, trimis în judecată după ce și-a angajat fiul și nora la biroul parlamentar

Data publicării:
anghel stanciu

Anghel Stanciu este deputat de Iaşi din anul 1992, când a candidat din partea PRM, iar în anul 2005 a trecut la Partidul Social Democrat. Parlamentarul este cercetat de Autoritatea Naţională de Integritate încă din anul 2008, de când şi-a angajat rudele la biroul său de parlamentar.

„Stanciu Anghel , deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractele individuale de muncă privind angajarea lui Stanciu Anghel Cătălin și Stanciu Eleonora Maria, fiul și nora acestuia, în perioada 15.12.2008 - în prezent, în funcțiile de referenți în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorală nr. 24 Iași, încălcând, astfel, prevederile Legii numărul 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice," se precizează într-un comunicat de presă emis de Autoritatea Naţională de Integritate.

Colegii de Parlament sunt de părere că deputatul Anghel Stanciu nu poate fi blamat pentru că legea nu spune clar dacă angajarea rudelor este sau nu permisă.

„Din punctul meu de vedere nu este o faptă foarte gravă încât ar trebui suspendat un parlamentar ales. Din câte ţin eu minte, domnul Stanciu a fost ales de 70 şi ceva la sută în colegiul de la Hârlău Nu cred că este aşa o faptă gravă încât să nu aibă clemenţă din partea instanţelor,” a spus Viorel Blăjuţ, parlamentar.

„Cred că este o situaţie neplăcută pentru deputatul Stanciu dar şi pentru mine, ca parlamentar, faptul că mereu Parlamentul este expus în spaţiul public cu asemenea situaţii. Legea trebuie respectată de toţi, indiferent şi de vârstă şi de partid, mă refer ca parlamentar,” a spus Petru Movilă, parlamentar.

Prin salariile încasate de rudele deputatului Anghel Stanciu, Agenţia Naţională de Integritate estimează că a fost adus un prejudiciu statului de peste 12 mii de euro. Dosarul va fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri