Digi24 Iași, o echipă de profesioniști

Data publicării:
profesionisti

În decembrie, atunci cînd viscolul a pus stăpânire pe județele Moldovei, echipele Digi24 Iași au surprins lupta oamenilor cu furia naturii.

“În această iarnă, am ajuns până în cătune din județul Neamț, la oameni care au fost scoși din case cu ajutorul militarilor, după săptămâni de izolare. Am rămas noi înșine înzăpeziți și am primit ajutor. Am însoțit ambulanțe care au ajuns ajuns cu greu la oameni aflați în suferință. Am văzut și medici care au pus mâna pe lopată, ca să dea zăpada deoparte”, a spus Zica Costîn, reporter Digi24 Iaşi.

Corespondenții nostri din regiune și-au propus să descopere cum se face că mafia lemnului în regiunea Moldovei nu poate fi oprită de mai bine de 20 de ani. Iar neputința autorităților a lăsat munți întregi fără păduri. În fiecare zi, în județ Neamț se taie mii de metri cubi de lemn. Sunt mulți care câștigă din asta. Corespondenții Digi24 și-au asumat și riscuri pentru a spune adevărul.

Ceea ce am descoperit în județul Neamț reflectă greșelile trecutului. În Vaslui, însă, am aflat ceea ce ne poate distruge viitorul. Sărăcia face ca an de an, sute de copii să renunțe la școală și implicit la o viață mai bună decât cea a părinților lor. În același județ sunt copii care nu au acces egal la educație, nu pentru că s-au născut într-o familie săracă, ci pentru că autoritățile nu le respectă acest drept.

“La Vaslui am întâlnit copii de 7, 8 ani chiar care mergeau 10 kilometri pe jos, până la școală. Băteau acest drum în fiecare zi, indifferent dacă ploua, dacă ningea sau dacă afară erau minus 20 de grade Celsius. Pare de neimaginat pentru un elev care învață la un colegiu din centru Iașiului, de exemplu. La Fâstâci, tot în Vaslui, 100 de elevi și profesorii lor făceau ore în săli de nici 10 metri pătrați, improvizate în dispensar și ocolul silvic din localitate”, a povestit Delia Săndulachi, reporter Digi24 Iași.

Misiunea jurnaliștilor Digi24 Iași este să aducă în prim plan normalitatea - o societate în care Spitalul să însemne șansă la viață, școala - educație, iar familia - protecție. Telespectatorii nostril au aflat timp de două săptămâni, de la jurnalele Digi24 Iași, despre misiunea dificilă de căutare a unui copil de 10 ani, dispărut fără urmă pe drumul de la școală spre casă.

Și pentru că știrile înseamnă informații care ajută, educă și încurajează am ales să promovăm excelența, indiferent de domeniul în care ea se manifestă. De la Știrile Digi24 Iași ați aflat povestea tânărului de 18 ani din Botoșani care a inventat mâna bionică, pentru care NASA l-a răsplătit cu şapte mii de euro. Prototipul poate fi folosit în operaţiile de extremă precizie şi chiar în dezamorsarea bombelor.

“Când pe ecrane rulează prea multe exemple negative, tinerii ajung să creadă că nu mai e nevoie de educație pentru a reuși în viață. De aceea, ne bucurăm de fiecare data cân găsim tineri geniali care, mai mult de atât, vor să aplice tot ceea ce știu în țara lor”, a spus Ştefana Todică, reporter Digi24 Iaşi.

Într-un an de zile, echipa Digi24 Iași v-a prezentat realitățile imediate, fețele plăcute și mai puțin plăcute ale unei regiuni. Vom continua să vă aducem cea mai bună informație, să știți ce se întâmplă în jur. Pentru dumneavoastră, vom surprinde, în continuare, actualitatea în direct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri