Element de armament medieval timpuriu, vândut într-un bazar din Iași pentru 6 lei 

Data publicării:
varf sageata

Din primele estimări, vârful de săgeată datează din secolele VIII - X și era folosit in cadrul armamentului medieval timpuriu. Nu este clar deocamdată cum a ajuns obiectul să fie vândut la talcioc

„Omul a cerut 15 lei pe dânsul, i-am dat suma de 6 lei. De aici tot balamucul ăsta cu vârful de săgeată de parcă am găsit marea comoară. Nu-i găsită în Miroslava, este cumpărată din talcioc,” spune Olivian Olaru. 

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au intrat pe fir imediat ce obiectul a fost scos la vânzare pe internet. Prețul cerut era de 50 de euro.

„A fost ridicat acest bun arheologic și urmează a fi predat Complexului Muzeal Moldova în vederea redării către circuitul muzeal. De precizat este faptul că bărbatul a fost sancționat contravențional,” a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt la IPJ Iași.

„Nici nu știu dacă are valoare. E o bucată de tablă pur și simplu. Dacă este și cei de la Poliție și Muzeu consideră că are valoare eu chiar i-am rugat să mă sune pe mine să-mi spună ce valoare ar avea,” a mai spus Olivian Olaru.

Specialiștii de la Complexul Muzeal Moldova vor stabili cu exactitate vechimea obiectului, iar dacă se va dovedi valoros va fi preluat in patrimoniul național. Între timp, polițiștii vor încerca să afle dacă povestea spusă de ieșean este adevărată sau dacă săgeata a fost luată dintr-un sit arheologic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri