IAȘI. Accident între două tramvaie. Opt pasageri au fost răniți 

Data publicării:
accident tramvai 2

ACTUALIZARE 15:30 Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii acestui eveniment rutier.

ACTUALIZARE 14:13 Opt pasageri au fost răniți ușor. Patru au rămas internați la Spitalul Sf. Spiridon, iar unul dintre răniți se află la Spitalul de Neurochirurgie. Alți trei, printre care și vatmanii, au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar au refuzat internarea. 

Tramvaiele se deplasau în coloană pe sensul de mers dinspre gară spre Colegiul Național. La un moment dat, în fața sediului Tarom, frânele unuia dintre tramvaie au cedat, iar vagonul a alunecat la vale cu spatele, ciconindu-se de celălalt tramvai. 

Accidentul s-a produs pe sensul de urcare de pe strada Arcu. Vagonul rămas fără frâne s-a izbit violent în tramvaiul care venea din spate. Au urmat momente de panica in rândul pasagerilor.

„Din capătul acela din deal a rămas fără frâne tramvaiul acesta şi a început să coboare cu viteză la vale. Noroc că era tramvaiul din spate. Şi s-a accidentat. A rămas fără frână. M-am accidentat şi eu la mână, genunchiul şi glezna mă doare,” povestește un pasager rănit în accident.

În urma impactului, opt persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor. Patru dintre răniți au fost transportați la spital de echipajele SMURD, iar alți doi au ajuns la camera de gardă pe propriile picioare. Vatmanii au primit ingrijiri direct la fața locului.

„Cei patru ajunşi aici au vârste cuprinse între 19 şi 70 de ani, mai mulţi prezintă traumatisme la nivelul membrelor, la nivel toracic cât şi cranio cerebral. Sunt cu toţii conştienţi, stabili hemodinamic, necesită investigații,”  a declarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon”.

În timp ce vatmanul tramvaiului care a provocat accidentul susține că ar fi vorba de o defecțiune tehnică, reprezentanții RATP nu exclud o eroare umană.

„Am rămas fără frâne. Atunci am încercat să-l frânez, să schimb sensul de mers cu o metodă de schimbatre a sensului de mers. Nu a mers nici asta pentru că nu aveam tensiune la linie,” a spus Petru Coca, vatman. 

„Vom analiza şi vom vedea exact, reviziile ce cum s-a făcut. Vom face o comisie şi vom vedea exact cauzele care au dus la acest eveniment,” a declarat Cristian Stoica, director tehnic la RATP Iași. 

Pentru clarificarea cauzelor accidentului, tramvaiul va fi supus unei expertize tehnice. O anchetă desfășoară în paralel și polițiștii care au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri