Sari la conținut

IAŞI. Trafic blocat de lucrări. Rețeaua de canalizare va fi gata cu o luna întârziere

Pe șoseaua Bucium, ApaVital a înlocuit rețeaua de canalizare pe aproape 3 kilometri şi jumătate, iar de la începerea lucrărilor se circulă pe o singură bandă. Din această cauză, în fiecare zi la orele de vârf traficul se blochează, iar șoferii așteaptă în coloană zeci de minute. Situaţia nu e mai ușoară nici pentru cei care folosesc transportul în comun.  

Lucrările de pe Bucium ar fi trebuit să fie gata pe 18 august, dar firmele care au încheiat contracte cu ApaVital pentru înlocuirea ţevilor şi asfaltarea străzii nu au reușit să respecte termenul limită. Au acum ultimatum de la Consiliul Judeţean să termine treaba până pe la începerea şcolii. 

"Poliţia ne-a obligat să lucrăm numai noaptea pentru decapare şi ziua la asfaltare. Nu putem lucra concomitent pentru că am bloca două benzi de circulaţie. Se lucrează mai greu. E cantitate mare de asfalt de pus, avem promisiune că până pe 15 termină," a declarat Ion Toma, directorul general ApaVital Iaşi. 

Calvarul şoferilor este însă departe de final pentru că, după încheierea acestor lucrări, ApaVital deschide alte două şantiere, unul de la ieşirea prin Bucium spre Păun, şi un altul de la Trei sarmale până la Bârnova.