Inspecție la Aeroportul Internațional Iași: lucrările sunt finalizate în procent de 25 la sută

Data publicării:
lucrari aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, însoţit de mai mulţi consilieri judeţeni, dar şi de inginerul de şantier au inspectat mai multe porţiuni ale şantierului de la Aeroport. Constructorii susţin că au făcut progrese de la ultima vizită din luna octombrie.

S-au mai realizat încă 500 de metri de pistă până la nivel de strat de balast, iar ca şi procent de umpluturi, suntem undeva la 25 la sută , ca nivel de lucrare, de terasament,” a explicat Ionuț Dan, șef de șantier. 

Şeful judeţului s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor şi este încrezător că acestea se vor desfăşura conform graficului. 

„Anul viitor va însemna definitivarea primilor 1800 de metri şi vom avea primele aeronavecare să aterizeze pe Iaşi, pe noua pistă urmând ca în 2015 să avem toţi cei 2400 definitivaţi şi pista operaţională absolut complet,” a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași. 

Toate lucrările realizate până acum la Aeroportul Internațional din Iași au fost suportate din bugetul Consiliului Județean Iași. Aceste cheltuieli, dar și noi investiții în modernizarea aeroportului, ar putea fi decontate de Uniunea Europeană. Un proiect în acest sens a fost aprobat în unanimitate de consilierii județeni, întruniți după vizita la aeroport.

„Banii care vor veni, sau care ne dorim noi să vină, sunt pentru a deconta ceea ce se execută din fondurile Consiliului Județean în acest moment. Şi anume pista nouă cu celelalte suprafeţe de mişcare, plus alte sume de bani pentru construcţia unui nou terminal de pasageri,” a spus Marius Bodea, directorul Aeroportului Internațional Iași. 

„Cred că, de data asta, CJ, Iaşiul, ca să spun aşa, a avut noroc de un constructor care până la momentul de faţă se ţine de treabă. Lucrările avansează foarte bine, conform graficelor,” a spus Liviu Bulgaru, consilier județean din partea PDL.

Noul proiect vizează noi lucrări de modernizare, care includ o pistă nou, balizaj nou și un terminal nou, cu o suprafață de 3600 de metri pătrați, de trei ori mai mare decât ultimul terminal construit la aeroport. Se dorește, de asemenea, și extinderea parcării pentru aeronave. Valoarea totală a investiției este de 57,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...