Maşină de curse la INVENTICA. Un prototip a fost expus la salonul din acest an

Data publicării:
MASINA CURSE INVENTICA

Una dintre vedetele expoziției a fost o mașină de curse proiectată și construită în totalitate de studenți. Automobilul a fost adus în Sala Pașilor Pierduți, ca să poată fi admirat de toți ieșenii.

"Toate piesele de pe mașină sunt făcute de noi. Chiar dacă au fost cumpărate anumite piese, au fost adaptate la ceea ce aveam noi nevoie. Atinge suta de kilometri la undeva 3,2 secunde. Îngenunchiază multe Porsche-uri," spune Alexandru Nicolae Primat, student. 

Un alt student vorbeşte despre cât de mult se munceşte la o invenţie.  

"-Viteza maximă este la 240, apoi trebuie să frânăm.

 - Ați lucrat mult?

 - Zi și noapte, foarte mult, din cauză că aveam o problemă cu sponsorii și trebuia să facem noi toate piesele."

O altă invenție revoluționară a fost proiectată tot de studenți. Este vorba despre un sistem de recunoaștere a gesturilor, care va putea fi aplicat pe smartphone-uri și tablete.

Inventatori din 13 țări se află în aceste zile la Iași. Ei participă atât la expoziția INVENTICA, cât și la un congres de cercetare.

"Este o manifestare de tradiție în spațiul cultural ieșean, este o manifestare la care își aduc aportul universitățile, mediul economic din Iași și bineînțeles partenerii noștrii din țară și din străinătate,"spune profesorul Neculai Seghedin, organizator INVENTICA. 

Toate invențiile expuse sunt deja brevetate sau în curs de brevetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri