Sari la conținut
News Alert

Noaptea Albă a Iaşiului 2014. Programul complet al evenimentelor, expoziţiilor şi muzeelor deschise

Noaptea Albă a Iaşiului 2014. Programul complet:

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, ieșenii interesați vor avea ocazia să viziteze Sala Paşilor Pierduţi şi să asculte o muzica celor de la Opis Band. De asemenea, aici vor cânta şi cei de la The Vocals, renumiţi prin vocile de excepţie. Deschis publicului va fi și Muzeul Universităţii.

În incinta Gării Iași ieșenii pot audia spectacolul oferit de Fanfara 10 prăjini. Pe muzica Fanfarei, participanţii pot admira şi o impresionantă expoziţie de vederi cu Iaşul de altădată. Colecționarul Dumitru Grumăzescu va împărtăşi participanţilor la eveniment viziunea sa asupra perioadei interbelice.

Râpa Galbenă va prinde viaţă graţie proiecţiilor ce vor evoca perioada anilor ’20, iar Institutul de Anatomie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi va fi deschis pentru vizitatori . Totodată, la Institut vor răsuna acorduri de vioară şi chitară a celor de la Caffè Concert Duo.

În mod excepţional, Palatul Culturii va fi deschis pentru cei ce doresc să viziteze Holul Central, iar detaliile despre istoria edificiului vor fi incluse în discursul istoricului Sorin Iftimie. De asemenea, la Palat va concerta Glitter Girls, care vor creea o atmosferă inedită prin efervescenţa pieselor abordate.

Palatul Roznovanu va putea fi vizitat, vizitatorii putând afla toate detaliile importante din discursul ghidului. Totodată, aici vor susţine un spectacol aparte cei de la Cvintetul Academica.

O locaţie deosebită este şi Mănăstirea Golia, unde cei prezenţi pot vizita celebrul Turn al mănăstirii, într-un cadru deosebit învăluit în muzică ambientală.

La Statuia “Cavaleristului în atac” (Super Copou) , trecătorii pot admira o deosebită iluminare arhitecturală, prin care se celebrează 100 de ani de la Primul Război Mondial.

Casa “Mihail Sadoveanu” va fi cu siguranţă un punct de atracţie în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Iaşului, aici performând Cvintetul Mezzo.

Atmosfera va fi completată de promenada trăsurilor de epocă care vor avea ca traseu Palatul Culturii - Teatrul Naţional, promenada maşinilor de epocă, care vor prelua oameni în fiecare staţie pe traseul Gară - Universitate.

Tineri îmbrăcaţi în ţinute specifice perioadei vor fi gazde în tramvaiul de epocă ce va circula din Târgul Cucului în Copou. Călătorii vor fi serviţi cu ceai şi fursecuri, ca în vremurile de altădată.

RATP Iași pune la dispoziția călătorilor, în „Noaptea albă a Iașului”, un traseu de poveste cu tramvaiul de epocă. Mijlocul de transport, restaurat după primul tramvai care a circulat în Iași în anul 1900, va fi scos la stradă pe data de 18 octombrie şi va face curse gratuite între orele 19:00 -24:00 pe traseul Târgu Cucu-Copou.