Sari la conținut

Ofertele universităților din străinătate, prezentate la Iași pe 20 martie

Andrei este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi. Încă de acum doi ani a decis că vrea să studieze în străinătate. A trimis scrisori de intenție de unul singur către toate universitățile care i-au stârnit interesul. Dar un eveniment cu reprezentanții instituțiilor de învățământ superior din străinătate, adunați laolaltă, e o ocazie mult mai bună pentru liceeni, să ia decizia corectă.

„Cred că este o iniţiativă foarte bună a celor care îl organizează. Pun studenţii în contact cu această viaţă de universitate, aducând reprezentanţi de acolo. Viitori studenţi pot lua în considerare dacă vor să studieze în afară sau nu. Este o oportunitate foarte, foarte bună pentru ei,” este de părere Andrei Bâlici.

Peste 2.000 de tineri sunt aşteptaţi la Iași la cel mai mare târg educaţional. Pe lista universităţilor internaţionale se numără cele din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Franţa, chiar şi Emiratele Arabe. Cei care vor merge la târg vor avea ocazia să afle mai multe detalii despre învăţământul superior din afară.

„Pot să vorbească cu reprezentanţii universităţilor direct. Pot să vadă care sunt condiţiile de admitere, pot să vadă cum e sistemul acolo, ce se învaţă, cum se învaţă şi pot să vorbească şi cu studenţi, actuali studenţi din Olanda, din Marea Britanie, Belgia,” spune Firuţa Slevoacă, coordonator Regional RIUF 2014.

În fiecare an, peste 10.000 de tineri merg la acest târg educațional care are loc în Iași, Cluj Napoca și București pentru a afla informaţii şi noutăţi despre programe de licenţă, master sau MBA.