Sari la conținut
News Alert

Parcare în noroi - singura variantă pentru cei care ajung la Palatul de Justiţie din Iaşi

 

Palatul de Justiţie din Iaşi, ridicat în centrul oraşului în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, nu are niciun loc de parcare pentru vizitatori ci doar un teren gol care la fiecare ploaie se transformă în mocirlă. Din 2011, când au început lucrările la construcţie, și până în prezent, municipalitatea ieșeană nu a reuşit să amenajeze un spaţiu unde să-şi lase maşinile cei care ajung zi de zi la Palatul de Justiție, aşa că oamenii sunt nevoiţi să parcheze în noroaie.

"Pentru centrul orașului ... mai degrabă mi s-ar părea că e o parcare la țară să zic. Pentru o parcare la Palatul de Justiție ... e pur și simplu noroi, te dai jos din mașină te murdărești și la cât s-a investit în palat trebuia o parcare modernă."

"- Cum vi se pare această parcare din centrul orașului? - Oribilă. Oribilă, ce să mai zici? Nu găsești loc de parcare, dar nu e numai aici. Mai peste tot pe unde alergi nu găsești loc și plătim degeaba taxe. Aici e și foarte mult noroi."

"Se vede că e infectă. E dezastru. - Cum reușiți acum să vă spălați pe încălțăminte? - Probabil când vom ajunge acasă."

Atât cetățenii simpli cât și avocații fac eforturi mari pentru a-și menține echilibrul de cum coboară din autoturisme.

" - Ați ieșit greu din parcare? - Nu am ieșit pentru că ... ia uitați! Acum mă duc înăuntru și cu noroiul pe mine, vă dați seama. Dar nu reușesc să facă aici o parcare?"

"E nebunie ce e aici. Uitați, trebuie cizme de cauciuc ca să intri aici. Mulțumim primarului."

"Ne-am descurcat pe tocuri, am alunecat, ne-am dus în instanță plini de noroi. Se uitau la noi clienții, se uitau magistrații cum arătăm. Dar presupun că și ei își parchează mașinile tot aici, pentru că sigur în interior nu au suficient loc pentru mașinile magistraților."

Încă din momentul în care a fost construit Palatul de Justiție, Primăria Iași a promis că va amenaja o parcare în zonă. Până acum nu s-a făcut nimic, iar reprezentanții municipalității spun că au promisiuni din partea unui investitor privat.

"Există un proiect de parcare subterană în zonă, chiar alături de palatul de justiție care se va finaliza în anii următori," a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Până în momentul în care primăria își va onora promisiunea, cei care merg la Palatul de Justiție din Iași nu au altă soluție pe timp ploios decât să înfrunte noroaiele.