Percheziții la Vama Stânca Costești. Poliţişti şi vameşi, suspectați de implicare în contrabanda cu țigări

Data publicării:
ruginoasa 2 mascati

Timp de câteva ore, anchetatorii au căutat dovezi, atât la domiciliile a trei vameși cât și la Biroul Vamal Stânca Costeşti, care să confirme faptul că tranficanții erau ajutați să aducă țigări din Republica Moldova, iar marfa de contrabandă era apoi vândută în România. Înainte de a trece vama, traficanții luau legătura cu polițiștii de frontieră și cu vameșii pentru a se asigura că aceștia sunt la serviciu. Apoi, contrabandiștii treceau cu marfa peste graniță fără niciun fel de probleme. 

Membrii grupării reuşeau să aducă în ţară chiar şi câteva zeci de mii de cartuşe de ţigări, în câteva ore. Ţigările ajungeau în România prin intermediari și doar în acest an, în țara noastră au ajuns astfel peste 160 de mii de pachete de țigări de contrabandă. Erau vândute în Arad, Focșani și localitatea Agapia din județul Neamț. Anchetatorii au monitorizat transporturile, la dosar existând mai multe interceptări:

„În data de 16.06.2014 procurorii au procedat la depistarea în flagrant, pe raza municipiului Adjud, a unei autoutilitare folosită de membrii grupării pentru transportul țigărilor de contrabandă, încărcată cu 41.960 pachete de țigări, de proveniență Republica Moldova," se arată într-un comunicat emis de DIICOT. 

La solicitarea Serviciul Teritorial DIICOT Galați, Tribunalul Galați a emis pe 18 iunie mandate de arestare pentru 30 de zile pentru 5 persoane care ar face parte din acest grup infracțional, iar în data de 3 iulie a fost descoperit un alt membru al rețeleicare a fost de asemenea arestat preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri