Pista Aeroportului Internațional Iași va fi gata cu jumătate de an mai devreme

Data publicării:
utilaj aeroport

60 de camioane şi 40 de buldozere, excavatoare şi utilaje de terasament lucrează pentru ca noua pista a aeroportului International Iași să poată fi dată în folosinţă înainte de termen.

„În momentul acesta, constatând lejeritatea cu care înaintează constructorul în execuţia acestui proiect, principala noastră problemă rămâne sincronizarea construcţiei efective cu instalarea echipamentelor de navigaţie aeriană care, mă rog, este în atribuţia ROMATSA,” a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Până acum, constructorul a încasat 6 milioane de euro iar următoarea plată, în valoare de 4 milioane de euro, va fi făcută în luna mai.

„Graficul de lucrări este devansat, contractul prevede ca în iulie anul viitor pista nouă să fie gata. Noi vom munci foarte tare ca să o livrăm mai repede, în decembrie şi să poată toţi ieşenii să plece din oraş sau să se întoarcă în oraş într-un mod cât mai civilizat, cât mai bun,” a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomniţei, i-a chemat și pe parlamentarii de Iaşi, sa viziteze santierul de la aeroport, dar numai jumatate dintre ei au onorat invitația.

„Rămâne  să existe înţelepciunea politică din partea partidelor reprezentate în Consiliul Judeţean ca să nu stricăm ceea ce e bun şi să mergem înainte pentru binele ieşenilor,” a mai spus Cristian Adomniței. 

Pista flexibilă va avea 2.400 de metri si va costa in final 57 milioane de euro. Finanţarea este asigurată, în acest moment, de Consiliul Judeţean însă investiţia a fost declarată eligibilă de Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial, iar după avizul Comisiei Europene ar putea începe decontările din bani comunitari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri