Polițiști de frontieră moldoveni contrabandiști, denunțați de un ofițer din Vaslui

Data publicării:
plasma ligia tigari

Procurorii DNA îl acuză pe șeful poliției de frontieră Leova, din republica Moldova, că în decembrie 2013, împreună cu un coleg ofițer și un cetățean moldovean au constituit un grup infracțional organizat, cu intenția de a face contrabandă cu țigări în România. Au cooptat alte trei persoane care să îi ajute, unii dintre ei cu dublă cetățenie, română și moldoveană.

Procurorii susțin că șeful poliției de frontieră Leova a vrut să facă trafic cu țigări chiar prin punctul vamal, motiv pentru care l-a căutat telefonic în mod repetat pe omologul din Romania, șeful poliției de Frontieră din localitatea Berezeni, județul Vaslui. I-a cerut sprijinul, să închidă ochii la ilegalități.

În schimb, i-a promis câte 50 de euro pentru fiecare bax cu țigări trecut peste graniță fără a fi supus regimului fiscal. Ofițerul român a anunțat însă procurorii care au început filajul. Pentru că nu au obținut sprijinul polițiștilor români, contrabandiștii treceau țigările peste graniță, pe linia verde, evitând punctul vamal.

La sfârșitul săptămânii au fost prinși în flagrant. Au trecut peste râul Prut, cu două bărci gonflabile, cinci baxuri de țigări. Pe teritoriul moldovenesc alte 120 de baxuri erau pregătite să fie introduse ilegal în România. Procurorii spun că țigările ajungeau de regulă în capitală, iar prejudiciul creat staului român, din decembrie 2013 și până in prezent, este de 150.000 de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri