Pregătiri pentru inundații în comunele din Iași, din ordinul prefectului

Data publicării:
primarii santuri 1

Primarii din județul Iași au primit ordin să verifice podurile și podețele și să le repare unde este cazul, pentru a nu se crea baraje în cazul unor ploi torențiale. Și localnicii sunt sfătuiți să se implice, sarcina lor fiind aceea de a curăța șanțurile și gurile de scurgere a apelor. În comuna Holboca, oamenii au ținut cont de ordinul dat de Prefectură. „Ne-am hotărât să betonăm șanțurile pe drumul comunal DC20 datorită faptului că în urma ploilor erau înfundate podețele, șanțurile fiind de pământ se surpau,” a spus Gheorghe Ștefurac, primarul comunei Holboca.

În comuna Aroneanu, un drum comunal devenit impracticabil în urma inundațiilor din luna mai, a fost deja reparat. Costurile au fost de 5 mii de euro, iar toate lucrările de prevenire a inundațiilor vor fi făcute cu fonduri din bugetele primăriilor.

Dacă în unele localități ordinul prefectului a fost pus în aplicare, în alte comune care la rândul lor au fost afectate de inundații, oamenii preferă să aștepte prima ploaie, însă primarii care nu vor respecta ordinul prefectului vor fi sancționați: „Vom organiza echipe de control care vor verfica dacă măsurile dispuse au fost puse în aplicare,” a anunțat Bogdan Abălași, subprefectul județului Iași. 

Anul acesta, mai bine de jumătate dintre cele aproape 100 de comune din Iași au fost afectate de inundații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri