Sari la conținut

Protest în pijamale la Iaşi. Un bărbat internat în spital a rămas fără maşină

Nicolae Tache a ajuns miercurea trecută la spital în Iași, unde a fost operat de urgență. Omul spune că se simțea foarte rău când s-a internat și a lăsat mașina în primul loc pe care l-a găsit: "Eu am lăsat-o în forță majoră că aveam criza de rinichi."

Joi a fost operat, iar vineri, când a mers în locul unde parcase maşina, a văzut că autoturismul nu mai este. De atunci, a început lupta cu autoritățile din Iași. Zeci de telefoane, drumuri în pijamale, toate în speranța că va reuși să plece acasă. Externat în data de 11 mai, la ora 10:00, fără mașină, omul a fost nevoit să se roage de medici să îl mai lase o noapte să doarmă la spital.

"Dacă nu vă convine, contestați. Unde să mă duc în pijamele, că eu nu am nimic, acum, pe mine. Sunt lăsat mai rău decât în timpul războiului. Sunt lăsat în pijama în orașul Iași, de nebun," a mai spus bărbatul. 

Marţi dimineață a luat-o de la capăt. În pijamale, cu o sticlă de apă, a plecat să-şi recupereze mașina. La ora 11:00 a vorbit cu reprezentantul poliției.

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt la Poliția Locală Iași: "Mașina era parcată sub incidența indicatorului rutier Oprirea Interzisă cu semn adițional de ridicare. Dumnealui, cu privire la acest proces verbal, are dreptul de a face contestație."

De aici, a plecat la locul unde mașinile ridicate sunt depozitate. Discuții interminabile, iar primul răspuns a fost negativ.

Discuţe între Laurențiu Ivan, șef Servicii Publice, şi Nicolae Tache:
- Dacă plătește amenda nu avem nimic împotrivă, o să emitem factura.
- Da, exact! Trimiteți acasă!
- Păi, noi vă emitem factura, dumneavoastră puteți plăti printr-un virament.
- Când?
- Nu puteți vorbi acasă, să plătiți o factură?
- Adică eu stau imobilizat aici?
- Dar nu stați, puteți face plata online. 

Patru ore a stat în soare, după referate, acte de semnat și declarații, la ora 15 Nicolae Tache a reuşit să iasă, de data aceasta, cu mașina. Bărbatul spune că va plăti amenda de 460 de lei, dar îi va acționa în instanță pentru că i-a fost pusă sănătatea în pericol.