Sari la conținut

Rezultate slabe la Şcoala Postliceală Sanitară. Viitorii asistenţi medicali au fost admişi cu note de 3 şi 4 

Cu o concurenţă de peste 5 pe loc, candidaţii au fost totuşi admişi la Şcoala Postliceală Sanitară, cu note de 3 şi 4 - pe locuri cu taxă, e drept.  Viitorii asistenţi medicali au şi o explicaţie pentru notele extrem de mici primite: "A fost foarte greu și timpul scurt. Am învățat foarte mult pentru bac."

Tinerii cu note sub 5,50 vor ocupa cele 300 de locuri cu taxă şi, după 3 ani, vor intra în sistemul sanitar. La buget au fost 118 locuri, iar pe lista admişilor se numără şi Loredana Şandru. Lucrează şi, simultan, a învăţat pentru admitere, iar acum e mulţumită - a primit nota 7,90 la examen. "Nu mă aşteptam. A fost foarte greu subiectul, dar am reuşit. Asta contează cel mai mult," spune tânăra.

Anul trecut, ultima medie de admitere la buget a fost 7,10. "Ceea ce înseamnă mare parte dintre candidații care au venit la concurs nu au manifestat un interes deosebit în pregătirea lor pentru examen. O medie scăzută de admitere oferă câteva indicii legate de calitatea, aș spune eu, pregătirii și din anii de liceu," a spus Edmond Ciumaşu, director la Şcoala Postliceală Sanitară Iaşi. Taxa de studiu la Şcoala Postliceală Sanitară Iaşi este de 2.300 de lei pe an.