Rezultate slabe la Şcoala Postliceală Sanitară. Viitorii asistenţi medicali au fost admişi cu note de 3 şi 4 

Data publicării:
COPERTA REZULTATE POSTLICEALA

Cu o concurenţă de peste 5 pe loc, candidaţii au fost totuşi admişi la Şcoala Postliceală Sanitară, cu note de 3 şi 4 - pe locuri cu taxă, e drept.  Viitorii asistenţi medicali au şi o explicaţie pentru notele extrem de mici primite: "A fost foarte greu și timpul scurt. Am învățat foarte mult pentru bac."

Tinerii cu note sub 5,50 vor ocupa cele 300 de locuri cu taxă şi, după 3 ani, vor intra în sistemul sanitar. La buget au fost 118 locuri, iar pe lista admişilor se numără şi Loredana Şandru. Lucrează şi, simultan, a învăţat pentru admitere, iar acum e mulţumită - a primit nota 7,90 la examen. "Nu mă aşteptam. A fost foarte greu subiectul, dar am reuşit. Asta contează cel mai mult," spune tânăra.

Anul trecut, ultima medie de admitere la buget a fost 7,10. "Ceea ce înseamnă mare parte dintre candidații care au venit la concurs nu au manifestat un interes deosebit în pregătirea lor pentru examen. O medie scăzută de admitere oferă câteva indicii legate de calitatea, aș spune eu, pregătirii și din anii de liceu," a spus Edmond Ciumaşu, director la Şcoala Postliceală Sanitară Iaşi. Taxa de studiu la Şcoala Postliceală Sanitară Iaşi este de 2.300 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri