Sentinţă pentru V. Astărăstoae. Fostul rector al UMF a primit un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare

Data publicării:
declaratii vasile astarastoae

Potrivit procurorilor, Vasile Astărăstoae s-ar fi angajat pe sine în mai multe proiecte europene în perioada în care era director la Institutul de Medicină Legală Iaşi. Timp de 3 ani, cât s-au derulat aceste proiecte, ar fi câştigat 9.000 de lei lunar.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi i-au acordat lui Vasile Astărăstoae o perioadă de încercare de 3 ani şi jumătate. Sentinţa dată de Judecătoria Iaşi nu este definitivă, iar avocatul fostului rector UMF a anunţat deja că va face apel.

Cristina Vîlcu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi: "Judecătorul a pronunţat o condamnare la un an şi şase luni de închisoare. Închisoare pentru care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii, stabilindu-se domnului Astărăstoae un termen de încercare de trei ani şi şase luni. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în zece zile de la data comunicării ei."

"Vom face apel, vom aştepta şi suntem chiar curioşi să motiveze această sentinţă dată în primă instanţă. Şi noi vom susţine în continuare nevinovăţia în faţa de control judiciar pentru că noi am pledat spre o soluţie de achitare, considerându-se că fapta nu există," a declarat Ionel Nechita, avocatul lui Vasile Astărăstoae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri