Speră la încasări record pe ultima sută de metri

Data publicării:
sf parascheva comercianti 1

Comercianții vor păstra deschise standurile de pe strada Costache Negri, dar și din strada Palat până la încheierea Sărbătorilor Iașiului. Ultima zi de sărbătoare este 15 octombrie, iar finalul va fi marcat de un concert și un foc de artificii. 

Pe scena amplasată în faţa Palatului Culturii vor urca, începând cu ora 17:30, formaţii locale iar de la ora 18:30 vor concerta Cargo, Mandinga, Smiley şi Loredana Groza. De la ora 18:45 începe Retragerea cu torţe. Aproximativ 100 de militari cu făclii în mâini vor mărşălui pe traseul Muzeul Unirii-Piaţa Unirii-Bulevardul Ştefan cel Mare-Piaţa Palatului.

Manifestările se vor încheia cu un foc de artificii de 20 de minute care va începe la ora 20:30. Primăria municipiului Iaşi a cheltuit 50 de mii de euro pentru concert și artificii. Onorariul artiștilor este 27 de mii de euro - cea mai mare sumă o va încasa Loredana - 11 mii de euro. Smiley va primi un onorariu de 7.000 de euro, iar trupele Mandinga şi Cargo vor cânta pentru suma de 5.000, respectiv 4.000 de euro. Fiecare minut de artificii costă o mie de euro.

30 de mii de persoane au participat, anul trecut, la concertul organizat în fața Palatului Culturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri