Sari la conținut

Un băiat de patru ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost lovit de tată

Prins la mijloc în scandalul dintre părinți, copilul s-a ales cu lovituri puternice la cap. A fost transportat la spitalul de pediatrie din Iași, iar medicii spun că starea lui era gravă.

„Prezenta un traumatism craniocerebral sever, comă gradul 2-3 prin agresiune fizică, examenul computer tomograf a relevat doar câteva traiecte de fractură la nivel occipital, fără alte modificări,” a explicat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iași.

Copilul a ieșit din comă, dar ca să fie siguri că nu vor apărea complicații medicii pediatri l-au transferat la spitalul de Neurochirurgie.

„Pacientul înțeleg că e într-o stare mult mai bună în momentul de față față de cum a venit, cu o evoluție, zicem noi, în momentul de față bună,” a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Cazul este anchetat acum de polițiști și de inspectorii de la Protecția Copilului, iar împotriva tatălui s-au luat deja primele măsuri

„Este un caz de violență domestică, vom evalua cazul și se va lua măsura ocrotirii mamei și a copilului care mai este acasă în vârstă de doi ani jumătate pentru ocrotirea ei în centrul de violență domestică,” a spus Luiza Harbuz, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. În funcție de evoluția stării de sănătate a minorului urmând a se dispune măsuri în consecință,” a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Dacă va fi găsit vinovat, tatăl poate ajunge după gratii și riscă să fie decăzut din drepturile părintești.