Sari la conținut
News Alert

Vali Porcișteanu și ”Lămâie”, rebeli cu o cauză

Vali Porcișteanu este cel mai titrat pilot român al momentului, campion național absolut CNR 2011 și vicecampion național în 2010 și 2012, susținător al conduitei decente în trafic și lider al unei școli de conducere defensivă.

“Lămâie” este cel mai cunoscut cascador moto din România și reprezintă un nivel de referință pentru cei care își doresc să practice acest sport extrem. "Lămâie" a debutat în 2009 la Evenimentul "STUNT RIDE", alături de concurenți de talie mondială iar de atunci este printre cei care aduc permanent noutăți în cadrul stunt-ului.

Campania derulată de Aeroportul Iași în colaborare cu ISU, SMURD, Jandarmerie, Crucea Roșie și cluburi de motociclism are ca scop creșterea gradului de civilizație și respect reciproc între participanții la traficul rutier.

Vineri, 25 iulie, la ora 11:00, în parcarea nouă a Aeroportului Iași, va avea loc un exercițiu de descarcerare ISU-SMURD și o demonstrație de acordare a primului ajutor. Sâmbătă, pe pista Aeroportului Iași va avea loc o demonstrație auto-moto. Participanții la eveniment vor avea ocazia să vadă, duminică, și o expoziție de motociclete și echipamente de protecție.

Tot duminică va avea loc un mini-recital în memoria lui Adrian Berescu, susținut de violoncelistul Filip Papa, membru al Cvartetului Ad Libitum. Adrian Berescu a murit în accident de motocicletă, în munții Făgărași. O combină condusă de un bărbat fără carnet și aflat în stare de ebrietate i-a tăiat calea. Adrian Berescu făcea parte din cvartetul Ad Libitum.

”Așteptăm publicul larg să vină în toate cele trei zile de activități. Motocicliștii dar și bicicliștii sunt invitați, mai ales duminică, să își expună vehiculele pe două roți pentru cei care vor să afle mai multe despre pasiunea lor. Pasiune pe care noi o susținem în cadru organizat și sigur, încurajând astfel și alte instituții sau organizații să inițieze campanii de creștere a civilizației în traficul rutier,” a declarat Marius Bodea, președintele CA al Aeroportului Internațional Iași.