Sari la conținut

Viceprimar fără birou. Funcţionarul este nevoit să ofere audienţe în holul primăriei

Pe hol, printre trecători! Așa se desfășoară de mai bine de două luni audiențele dintre viceprimarul comunei Popești și localnici. Viceprimarul Gabriela Alupoaie susține că se află în această situație de mai bine de două luni, de când a devenit viceprimar odată cu schimbarea majorității în Consiliul Local. "Nu e uşor, pentru că oamenii văzându-mă aici nici nu ştiu că eu am o funcţie în Primărie," explică Gabriela Alupoaie, viceprimarul comunei Popești. Asta deși există un birou de viceprimar care este liber.

Viceprimarul crede că totul este o şicană a primarului deoarece la ultima cursă electorală s-a înregistrat o diferență mică de voturi între ei. Mai mult, Gabriela Alupoaie acuză primarul că la fiecare ședință de Consiliu Local apare pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru schimbarea ei din funcție. La rândul său, primarul recunoaște că aşteaptă ca instanța să decidă în 30 de zile dacă aceasta va mai rămâne în funcție. Vasile Lupu, primarul comunei Popeşti, are o explicație și pentru refuzul de a-i da un spațiu: "Suntem în renovare, toate birourile sunt. Ea nu vrea să înțeleagă problema asta. - Biroul de viceprimar era liber acolo. - Da, dar dacă o să mergeți să vedeți, se lucrează în birou acolo, se schimbă geamurile."

De suferit din cauza acestei situații au și localnicii. "Trebuie birou amenajat, acte, una, alta. Pe hol trece toată lumea. Fiecare are probleme, nu e normal," crede un localnic. "Trec persoane care trebuie să scrie hârtii, ne încurcă, nu putem să vorbim. Poate avem și noi de vorbim ceva mai... şi nu putem că stau oamenii și se uită la noi," spune o femeie din comună. Pentru a primi biroul de care are nevoie să lucreze în condiţii decente, viceprimarul vrea acum să facă plângere penală împotriva primarului.