160 de metri cubi de beton au fost turnați pe Podul Centenarului din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
podul centenarului Oradea turnare placa beton (2)

Podul Centenarului din Oradea prinde contur, iar constructorii mai au câteva etape până la finalizarea construcției. Joi au fost turnați 160 de metri cubi de beton peste cele 30 de tone de armătură de fier de pe partea carosabilă a trecerii. Următoarea etapă va fi montarea hidroizolației și asfaltarea podului.

podul centenarului Oradea turnare placa beton (1)
podul centenarului Oradea turnare placa beton (1)

foto: Primăria Oradea

După montarea tablierului, arcelor și trotuarului, constructorii au înlăturat eșafodajele metalice pe care se sprijinea podul. Acesta stă acum pe culeile de pe cele două maluri ale Crișului, structura construcției fiind autoportantă. A urmat montarea predalelor din beton pe partea carosabilă a podului, peste care au fost montate 30 de tone de armătură de fier.

Joi, muncitorii au turnat 160 de metri cubi de beton pentru suprastructura podului.

„După 7 zile, perioada de întărire a betonului, va fi montat stratul de hidroizolație, după care se va trece la asfaltarea podului. În paralel se va lucra la asfaltarea trotuarului podului și a pistei de biciclete, precum și la montarea balustradei”, a transmis viceprimarul de Oradea Florin Birta.

Lucrările la Podul Centenarului au început la sfârșitul lunii ianuarie, iar prețul construcției este de 11,3 milioane de lei. La final, podul va avea o lungime de aproape 80 de metri și o lățime de 18 metri. Autoritățile își doresc să deschidă circulația în zonă la finalul lunii noiembrie.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri