20 de tone de deșeuri au ars în incendiul de pe Șoseaua Borșului. Focul a fost provocat de o țigară

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu s.c. Oradea
foto: ISU ”Crișana”

20 de tone de deșeuri din plastic și hârtie au ars în incendiul care a afectat, luni seara, un depozit de pe Șoseaua Borșului, din Oradea. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana”, focul a fost provocat de fumatul într-o zonă nepermisă.

sursă: ISU ”Crișana”

Declanșarea incendiului a fost anunțată la numărul de urgență 112, luni, în jurul orei 17:30.

”Un apelant sesiza (...) cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială de pe strada Petre Carp din municipiul Oradea, al cărei domeniu de activitate îl constituie colectarea și reciclarea deșeurilor”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

La locul incendiului au fost trimise patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere a focului și cu o autospecială de cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) din cadrul Detașamentului 2 Oradea. Acesta li s-au alăturat un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

”În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în curtea societății comerciale, pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, flăcările înalte de câțiva metri fiind alimentate de deșeurile depozitate în locul respectiv, riscul propagării acestora la o clădire administrativă aflată în apropiere fiind ridicat”, se arată într-un comunicat al ISU ”Crișana”.

Intervenția celor 26 de pompieri a fost îngreunată de mai multe deșeuri din plastic și hârtie aflate în curtea depozitului. Acestea au favorizat dezvoltarea unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum.

Militarii au reușit ca, în mai puțin de oră, să stingă focul și să împiedice flăcările să ajungă la o clădire a firmei. Salvatorii au mai rămas în zonă încă trei ore pentru a căuta eventuale focare ascunse.

”Ca urmare a producerii incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul în locuri nepermise, au ars aproximativ 20 de tone deșeuri din plastic și hârtie”, a confirmat maiorul Camelia Roșca.

Nicio persoană nu a fost rănită în timpul incendiului.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri