Sari la conținut

Aglomeraţie în traficul matinal din Oradea

Imaginile călătorilor care se înghesuie în autobuze au devenit obişnuite de câteva săptămâni, de când în centrul Oradei au început lucrările de refacere a zonei. Circulaţia vehiculelor a fost oprită prin Piaţa Unirii, aşa că pe anumite trasee, tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze. "Prea puţine la număr însă, spun oamenii, care se calcă la propriu în picioare ca să prindă un loc în mijlocul de transport în comun", a aflat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"E foarte aglomerat dimineaţa, deci ar trebui sau mai des sau T2-ul să meargă până la piaţă."

"Pornesc mult mai devreme de acasă, pornesc la 7 ca să ajung la 8."

Nu doar numărul mic al autobuzelor, ci şi condiţiile din vehicule îi nemulţumesc pe călători.

"- Cum sunt condiţiile în autobuz?
- Proaste.
- Aveţi loc?
- Nu. Pe scări."

"- Groaznice, atât pot să vă spun, groaznice.
- Prindeţi loc?
- Nu, mă bucur dacă apuc să urc."

"- Aceeaşi situaţie e în fiecare dimineaţă?
- Aproape în fiecare dimineaţă."

Reprezentanţii societăţii de transport în comun recunosc existenţa unor probleme. Atrag atenţia că un tramvai poate transporta maximum 300 de călători, iar într-un autobuz încap de patru ori mai puţini.

"OTL a dovedit că este deschis la solicitări, fapt dovedit de modificările aduse atât în ce priveşte graficele de circulaţie, dar şi în structura traseelor. Există într-adevăr vârfuri de sarcină, diferenţiat pe zile şi pe intervale orare cauzate şi de traficul aglomerat din oraş", susţine Carmen Tocuţ, purtătorul de cuvânt al OTL.

Societatea OTL deţine 75 de autobuze. Situaţia va mai dura până la finalul anului, când vor fi terminate lucrările din centrul oraşului. Atunci tramvaiele îşi vor relua traficul normal.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş