Aglomerație în vămi, după Paște

Data publicării:
aglomeratie vami

După ce au petrecut sărbătorile în liniște, alături de familiile din țară, românii care lucrează în străinătate au avut parte de nervi și aglomerație pe drumul de întoarcere. În vămile din vestul țării s-au format coloane kilometrice, iar timpii de așteptare au ajuns în a doua zi de Paște chiar și la două ore.

Claxoanele au răsunat luni, în vama Borș. Obosiți și obligați să se miște cu viteza melcului, românii care se întorceau la muncă în străinătate și-au manifestat nemulțumirea.

"Foarte prost! Am stat 10-15 minute și acum stăm ore!"

"- Mâine trebuie să mergem la lucru și este necesar să pornim astăzi.
- Anul trecut, din câte vă amințiți, dacă ați fost în țară, tot așa se aștepta?
- Nu, 10 minute."

"De la Neamț venim, da. E ciudat! Dar asta-i treaba!"

"În toate punctele de trecere a frontierei din vestul țării timpii de așteptare au crescut în cursul zilei de astăzi. Cel mai mult se așteaptă în Vama Petea din Satu Mare, 120 de minute, dar aglomerație este și în celelalte puncte de trecere. De exemplu, în Vama Borș, unde ne aflăm noi acum, timpul de așteptare este de până la 70 de minute", spune Bianca Firezar, reporter Digi 24 Oradea.

Poliția de Frontieră a luat măsuri pentru a face față aglomerației.

"În momentul de față se lucrează pe 8 benzi, la capacitate maximă, s-a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor. Numărul liniilor care pot fi deschise este limitat și de numărul de polițiști alocați de către poliția ungară", a explicat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Aglomerația din vămi a început după ce, din 7 aprilie, controalele au fost înăsprite de către autoritățile maghiară. Se face o inspecție fizică, iar documentele pasagerilor sunt verificate în trei baze de date.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri