AJOFM Bihor vrea centru de formare profesională

Data actualizării: Data publicării:
VO AJOFM centru

Un centru de metodică, cercetare şi formare profesională. Este investiţia pe care vrea să o facă Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, printr-un proiect transfrontalier, în colaborare cu autorităţile maghiare.

Este nevoie de un astfel de centru, spune conducerea instituţiei, pentru că există o neconcordanţă între cererea de pe piaţa muncii şi oferta disponibilă.

"Ne asumăm responsabilitatea de-a măsura şi proiecta piaţa forţei de muncă şi necesarul de forţă de muncă. Totodată, ne dorim să şi formăm. Pe piaţa forţei de muncă, în judeţul Bihor nu există un centru de formare de stat autorizat. Suntem arondaţi ca şi judeţ, ca şi agenţie, la centrele regionale de formare profesională din Cluj, respectiv Mureş, astfel că formarea profesională este destul de greoaie în acest sens", a explicat Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Noua entitate ar putea oferi cursuri de reconversie şi formare, în funcţie de solicitările concrete ale angajatorilor. Proiectul ar urma să fie depus în perioada imediat următoare pentru obţinerea finanţării.

Deocamdată, autorităţile judeţene caută un teren pentru viitoarea construcţie. Cel propus nu a fost agreat de consilierii județeni PNL, care au votat împotrivă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri