Sari la conținut

Al doilea cadru universitar de la Facultatea de Medicină Oradea a fost arestat

Al doilea cadru universitar de la Facultatea de Medicină din Oradea a fost reţinut de procurorii Parchetului Bihor, iar apoi arestat de magistraţii Tribunalului pentru 20 de zile. Camelia Dalai, şefa de lucrări de la departamentul de protetică dentară, este acuzată că a primit sume cuprinse între 300 de lei şi 100 de euro de la mai mulţi studenţi pentru a-i ajuta să treacă examenul la materia pe care o predă.

Doi dintre ei au primit chiar subiectele de examen, pentru a primi note care să le permită accesul pe un loc bugetat în anul universitar următor. 

Decizia de arestare poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Este al doilea caz de corupţie anchetat de procurorii bihoreni la Facultatea de Medicină din Oradea în aceste zile, după cel al unei profesoare universitare de la aceeaşi facultate, arestată vineri tot pentru luare de mită. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor spun că Adriana Pirte ar fi primit în perioada mai - septembrie 2016, de la mai mulţi studenţi, sume cuprinse între 50 și 400 de euro, dar și parfurmuri sau bijuterii.

"Atențiile" şi banii ar fi fost ceruți pentru a-i trece la examenele de la materiile pe care le preda.

Redactor: Bogdan Băcilă