Al doilea referendum din Sânmartin, atacat în contencios administrativ de Prefectura Bihor

Data publicării:
prefectura

Prefectul de Bihor Claudiu Pop a decis astăzi să atace în contencios administrativ decizia luată în unanimitate de consilierii locali din Sânmartin de organizare a unui referendum pentru interzicerea exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei.

Pop susţine că şi gazele de şist fac parte din categoria resurselor naturale ale subsolului, care aparţin prin lege statului român. Astfel, autorităţile locale nu pot interzice exploatarea acestor resurse. Singura autoritate care poate decide în acest sens este Agenţia Naţională a Resurselor Minerale, a precizat prefectul de Bihor.

Acţiunea introdusă de Prefectură va fi judecată de Tribunalul Bihor.

În urmă cu câteva zile, prefectul Claudiu Pop a blocat în justiţie o altă decizie a Consiliului Local Sânmartin, prin care edilii hotărau organizarea în luna ianuarie 2014 a unui referendum pentru interzicearea exploatării în zonă a oricărui fel de hidrocarburi.

La anunţarea noii acţiuni în justiţie, în sala de la Prefectură s-au aflat şi câţiva dintre protestatarii care vin în fiecare săptămână în piaţa Unirii din Oradea, care au adus pancarte.

Prefectul nu a răspunsul întrebărilor acestora, dar le-a promis că le va transmite mai departe.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri