Asociația Piticot lansează campania "Patrik, luptăm împreună"

Data publicării:
Campanie Patrik

Patrik Mihuțiu este un băiețel minunat din Oradea, de 4 ani, pe care părinții și l-au dorit foarte mult și care a venit pe lume după ani întregi de grele încercări. Când, în sfârșit, li s-a îndeplinit minunea, soții Mihutiu au fost de douî ori binecuvântați, fiindcă sarcina mult așteptată a fost una gemelară, micuțul Patrik având o soră geamănă, perfect sănătoasă, pe nume Patricia.

Patrik nu a fost însă la fel de norocos. S-a dovedit că este un copil cu totul special, suferind de o boală aparte, de care lumea se simte jenată să vorbească. Diagnosticul dat de către specialiști a fost hipospadias - o malformatie (congenitală) caracterizată prin situarea meatului dedesubtul penisului. Practic, trunchiul penisului îi este încorporat și are nevoie de o intervenție chirurgicală de reconstrucție a aparatului genital. În momentul de față, micuțul Patrik poate urina, însă necontrolat. Se simte deja complexat, la grădiniță, cand colegii se uită la el și îl intreaba de ce e “altfel”. "Pentru a avea șanse la o viață normală, trebuie operat până la 4 ani”, a spus, cu lacrimi în ochi, Eva Mihuțiu, mama lui Patrik.

În România nu există aparatură sau specialiștii necesari unei astfel de intervenții, chiar dacă, oficial, operația poate fi efectuată și în țara noastră. “Chiar medicii români mi-au recomandat să-l duc în Ungaria, dacă vreau să am un copil sănătos și să nu-l supun degeaba la chinurile unor intervenții chirurgicale”, a mărturisit Marton Mihuțiu, tatăl lui Patrik.

La Debrețin, în Ungaria, o astfel de intervenție costă 2.000 de euro. S-ar putea să fie nevoie să fie repetată, însă părinții își pun mari speranțe în colectivul de medici de acolo. “Știu că au rezolvat și cazurile unor copii care urinau prin testicule”, a spus Marton Mihuțiu. Deși nu pare o suma colosală, cei 2.000 de euro sunt imposibil de strâns pentru soții Mihuțiu, întrucât venitul lor este doar de 600 de lei pe lună.

Cei 2.000 de euro necesari pentru intervenție trebuie strânși în cel mai scurt timp.

Persoanele generoase care vor să se implice în recuperarea lui Patrik pot face donații în lei, în contul Asociației PITICOT, Cont Bancar RO82BTRL00501205i98626XX –  sau în Euro, în contul RO57BTRL00504205i98626xx, ambele deschise la Banca Transilvania Oradea. Vă rugăm să menționati pe OP – pentru cazul Mihuțiu Patrik!

Persoanele care doresc mai multe informații pot scrie la următoarele adrese: director@piticot.org si lavinia@piticot.org și telefonic la numerele: 0728.572.879 (Denisa Hora- Director Asociația Piticot) și 0728-270-876 (Lavinia Catrinar – Președinte Asociația Piticot).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri