Autostrada Suplacu de Barcău - Borş va fi construită pe segmente

Data actualizării: Data publicării:
autostrada Transilvania Suplac

Ministrul Sorin Bușe spune că a fost nevoit să rezilieze contractul cu consorțiul de firme spaniole după ce a primit semnale că muncitorii nu își fac deloc datoria. Buşe a recunoscut că a fost o greseală să dea pe mâna spaniolilor construirea tuturor celor 60 de kilometri rămași.

Şeful de la Transporturi spune că în viitor tronsonul va fi împărțit în cel puțin două segmente care vor avea constructori diferiți.În prezent, proiectul tehnic întocmit de spanioli este revizuit de reprezentanții CNAIR. După ce va fi validat, va fi scos la licitație.

"E un tronson de 26 de kilometri, unde sunt 50-60 % avansați și aceștia se pot construi în 5-6 luni. Celălat tronson care este de lângă graniță este de 15-20%. Să fie gata dacă stăm cu ochii pe ei ca și aici, unul în vara anului viitor, celălalt la finalul anului ori dacă nu, atunci în 2018", a precizat Sorin Bușe.

Există șanse mari ca de această dată lucrările de construire a celor două segmente din autostrada Suplacu de Barcău- Borș să fie atribuite unor firme românești.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri